Ruda 3 je trgovsko in storitveno podjetje z dolgo tradicijo in bogatimi referencami.

Prodajni program zajema izdelke iz naravnega kamna peščenjaka, marmorja in granita ter gradbeni material. 
Storitveni del zajema montažo kamna.
Naš kamnoseški program zajema notranje in zunanje ureditve, kamnite fasade, opremljanje individualnih stanovanjskih objektov, poslovnih stavb ter urbane ureditve. Izdelki iz kamna, ki jih nudimo so okenske police, stopnice, fasadne obloge, dekorativni kamen, erte, lepljene in ventilirane fasade, notranji in zunanji tlakovi, pomivalna  in okrasna korita, kuhinjski in kopalniški pulti in drugo. Podjetje nudi širok izbor kamnitih materialov iz celega sveta ( peščenjak, marmor , granit ), posebej pa smo poznani po avtohtonem istrskem flišnem peščenjaku (sivo-rjave barve). Peščenjak je nepogrešljiv element istrske arhitekturne dediščine, saj je prisoten v vseh obalnih starih mestnih jedrih, pa tudi na podeželju. Je tipičen material, ki se uporablja pri gradnji v starem istrskem stilu, ali pa v kombinaciji z modernim stilom gradnje.

Prodajni program gradbenega materiala pa zajema vse osnovne gradbene materiale (pesek, mešanica, tampon, mivka, cement, armaturne mreže, palice, itd.), opečnate in betonske izdelke za gradnjo, gradbena lepila, fugirne mase, hidro izolacije, toplotne izolacije, fasadne sisteme, kritine, orodja, silikone, železnino, itd.. 

POSLANSTVO
Zagotavljanje celovitih rešitev na področju opremljanja objektov s kamnitimi izdelki, tehničnim blagom in gradbenimi materiali, ki ustrezajo načelom trajnostne gradnje

VIZIJA
Postati ustvarjalec novih trendov na področju specializirane trgovine s kamnitimi izdelki, tehničnim blagom in gradbenimi materiali za trajnostno gradnjo v Sloveniji in državah EU, ki ga odlikujejo zanesljivost, kakovost, fleksibilnost in širina prodajnega programa

PRODAJNO MESTO
Naša prodajalna se nahaja v Dragonji (med Šmarjami in Sečovljami),  cca. 1 km pred mejnim prehodom s Hrvaško (pri proizvodnem obratu mesne predelovalne industrije Kras Sežana). Do nas se lahko pripeljete iz dveh smeri: iz Kopra proti Puli (HR) mimo Šmarij ali iz Kopra proti Portorožu in naprej mimo Sečoveljskega mejnega prehoda do Dragonje (kjer na semaforju zavijete levo proti Kopru in nato prva levo).